sebab laman

yukarikayalar-961.jpgAssalamualaikum dan salam perpaduan……

Laman ini dibina disebabkan keadaan dan situasi semasa yang melanda Negara2 Umat Islam termasuk di Malaysia.Jadi BERDASARKAN kisah seekor burung yang berulang alik mengangkut air dengan menggunakan paruhnya demi semata-mata untuk memadamkan api yang membakar Nabi Ibrahim.Perbuatan tersebut telah diperhati haiwan2 yang lain sehingga ianya ditegur oleh seekor haiwan. Burung tersebut telah ditanya ” WAHAI BURUNG, MENGAPA ENGKAU MENGANGKUT AIR TERSEBUT SEDANGKAN ENGKAU TAHU AIR YANG ENGKAU BAWA DAN SIMBAHKAN KEDALAM API YANG SEDANG MEMBAKAR NABI ALLAH IBRAHIM ITU TIDAK AKAN PADAM” lalu burung itu pun menjawab ” YA BENAR, TETAPI AKU TAKUT KEPADA ALLAH KERANA NANTI APABILA DITANYA OLEH ALLAH APA YANG ENGKAU TELAH LAKUKAN UNTUK MEMBANTU NABI IBRAHIM,SEKURANG-KURANGNYA AKU BOLEH MENJAWAB” kata burung itu lagi ” WALAUPUN USAHA AKU KECIL TETAPI AKU TELAH BERUSAHA DAN SELEBIHNYA TERSERAH KEPADA ALLAH”.

Dek kerana itu saya berasa perlu membuat sesuatu untuk menerangkanj kepada sesiapa sahaja tentang tujuan hidup untuk beribadat kepada-NYA.Walaupun usaha ini kecil bahkan terlalu kecil tetapi sekurang2nya ianya dapat menyebarkan maklumat2 yang berkaitan dengan ISLAM,kerana di dalam ISLAM agama, politik dan kehidupan itu tidak boleh dipisahkan.

Laman ini baru dibina pada 8/02/2008-1 safar 1429@tahun tikus bagi kelendar cina :)..Ianya memuatkan semua bidang Agama,politik,ekonomi,sosial dan apa sahaja TERMASUK luahan penulis berkaitan isu2 semasa yang melanda negara. Sebagai seorang guru luahan2 ini dapat membantu dari segi psikologi setelah ‘berpenat lelah’ memikirkan bagaimana untuk memajukan anak murid dari segi akedemik… Segala kesilapan dan kesalahan dalam sesuatu artikel saya memohon MAAF. Kebanyakan hasil khusus nya yang berkaitan politik diambik terus dari blog-blog tertentu-cikGustaz

Advertisements

Satu Respons

  1. Saya seorang guru yang baru berjinak-jinak dengan internet. Ini percubaan pertama.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: