Aneh! Jelmaan muka di Masjid Kebangaan UMnO-masjid Kristal

Seorang pelancong asing datang ke Pulau Wan Man dan merakamkan video Masjid Kristal di Pulau Wan Man, Terengganu. Pulang ke hotelnya, dia terkejut apabila melihat imej aneh pada kubah masjid tersebut. Kenapa jadi begini? Masjid jutaan ringgit yang tidak boleh ditunaikan solat Jumaat di dalamnya ini menjadi satu peringatan dan tanda amaran buat Idris Jusoh dan umat ISLAM yg tidak memikirkan pengisian sesebuah masjid..Mari Takut Kepada Allah. LailahaillahAllah Muhammadarasulullah! – selamat Mengundi.

Sesungguhnya sesebuah masjid yang dibina perlulah diatas tujuan yg betul dan kerana Allah.Bukan diatas dasar riak,bangga atau sesuatu politik..dan yg perlu diutamakan adalah pengisian sesebuah masjid kerna nabi tidak mmbina masjid pertama hanya untuk berehat atau menunjuk2 tetapi untuk beribadat dan menyampaikan wahyu2 Allah S.W.T. ..Mari kita sama-sama dan bersama-sama mengimarahkan masjid Allah S.W.T tanpa mengira aper2 fahaman politik kerna tujuan hanya untuk Allah.Berkempenlah utk parti masing2 tapi jangan lupa masjid dan Allah..

Advertisements

4 Respons

  1. Kenapa rakyat tidak dibenarkan untuk bersembahyang jumaat???? Apakah tujuan sebenar ‘Masjid’ Kristal dibina????? Adakah ‘Masjid’ Kristal benar2 layak dipanggil ‘Masjid’???? Kerana ia boleh dikatakn bertentangan dengan adad kita sebagai umat islam… Sukar dan tak ade logik jika ‘Masjid’ Kristal sipanggil demikian kerana rakyat tak dapat bersembahyang jumaat dan tiada qori yang menghuninya.. hanya pakgak…..Bagi yang berpikiran yang ingin membaik pulih pemikiran umat islam berpikirlah dalam perlaksanaan ‘Masjid’ Kristal….

  2. Tak leh solat jumaat je kan, solat lain boleh?Ade masjid ghairujamek yg tak didirikan solat jumaat, banyak kat Malaysia ni. Masjid tu asal perkataanya tempat sujud, kat negeri lain takde surau semuanya masjid.

  3. Saya pun hairan kenapa masjib kristal terengganu camtu.saya rakyat terengganu pun sedih sangat tengok masjid yang tak ada kegunaaannya itu. Sia -sia dibina tapi tak boleh buat sembahyang atau mengimarahkannya.Sedangkan masjid dibina untuk beribadat. membazirkan duit. baik diguna untuk rakyat sebaiknya. sedih tau!!!! apa hebatnya masjid kristal terhadap rakyat terengganu. Boleh makan ker masjid tu kalo orang lapar.. rakyat terngganu makin miskin. Yg pilih dan menyokong sama-sama menuju kehancuran hakiki. Apa gunanya otak kalo tak boleh berfikir … Ini ke ISLAM HADARI YANG INGIN DIBENTUK OLEH PAK LAH, IMAM BESAR ISLAM HADARI. PUAK -PUAK YANG SOKONG BILA NAK INSAF. INSAFLAH… AMBILAH IKTIBAR DARI MASJID TERSEBUT YANG SDIBINA ATAS DASAR BERMEGAH-MEGAH DAN MEMBAZIR. INI MENJADIKAN NYA BEERTENTANGAN DENGAN AJARAN ISLAM. DUIT RAKYAT JANGAN DIBAZIRKAN SESUKA HATI. INGAT DUIT BAPA KO. BAPAK KO PUN TAK BAGI CAMTU.FIKIRKAN…

  4. yang penting masjid kita diimarahkan.Dari Allah kita datang dan dari Allah jua kita kembali..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: